Važno obaveštenje: Promena urednika Časopisa SJAIT

Dešavanja

Važno obaveštenje: Promena urednika Časopisa SJAIT

Prva sednica novoizabranog Predsedništva UAIS održana je 22.6.2015. godine na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, kada se Predsedništvo trajno opredelilo za transparentno, zakonsko i regularno delovanje u narednom periodu, što ga obavezuje za uvođenje novih procedura, protokola kao i osavremenjivanje postojećeg statuta Udruženja.

Obaveštavamo članstvo da Prof. Kalezić više nije urednik časopisa SJAIT i da shodno tome nema prava na bilo kakve aktivnosti i komunikaciju sa članstvom u tom svojstvu.

Na održanoj sednici Predsedništva, za predsednika uredjivačkog odbora časopisa imenovan je Doc. dr Nebojša Lađević, koji će tu funkciju vršiti do izbora novog urednika časopisa i koordinirati u ime Predsedništva UAIS sve uređivačke aktivnosti vezane za časopis.

Novoizabrano Predsedništvo udruženja prema važećem statutu postavlja urednika časopisa SJAIT, i jednoglasno je odlučeno da je u predstojećem periodu potrebno uspostaviti proceduru izbora urednika.

Međutim, dosadašnji urednik časopisa SJAIT, Prof. Nevena Kalezić, prekršila je sve odluke Predsedništva i neovlašćeno odštampala poslednji broj časopisa SJAIT.

O regularnosti poslednjeg broja časopisa SJAIT članstvo će biti pravovremeno obavešteno.  Interesi autora i Udruženja biće zaštićeni.

U prilogu:

  • Pisma Doc. dr Nebojše Lađevića vezane za aktivnosti u prethodnom periodu
  • Pismo Predsednika Udruženja Doc. Dr Vojislave Nešković članovima Predsedništva vezano za neovlašćeno štampanje poslednjeg broja časopisa SJAIT

 Pismo clanovima Predsednistva

SJAIT pismo za Predsednicu UAIS 16.07.2015.

SJAIT pismo za Predsednicu UAIS