Critical Incident reporting system – Airway – example

Patient Safety

Poštvane kolege 

U skladu sa kampanjom bezbednosti u anesteziji i prijavljivanja neželjenih događaja, iznosimo vam primer upitnika za preoperativno i postoperativno ispitivanje disajnog puta.

Preoperativna procena disajnog puta- QF

Postoperativna evaluacija otežanog disajnog puta – QF

Obrazloženje_primene_Upitnika_Disajni_put.v3

 

Upitnici kao primer dostupni su zahvaljujući ljubaznosti autora upitnika – dr Ana Popadić Vojnomedicinska Akademija. 

Upitnici za preoperativno i postoperativno ispitivanje anatomskih karakteristika disajanog puta pacijenata formirani su od strane dr Ane Popadić, specijaliste anesteziologije. Testirani su, odobreni i primenjuju se u svakodnevnoj praksi na Klinici za anesteziologiju i intenzivnu terapiju Vojnomedicinske akademije u Beogradu, Srbija.

Priloženi primerak se može primenjivati isključivo u edukativne svrhe. Ovi upitnici su intelektualna svojina autora te nije dopušteno njihovo prekucavanje i primena u nedozvoljenom obliku. Ukoliko želite da upitnike i primerak pisma pacijentu koristite u praksi, molimo Vas da nam pošaljete zahtev na dr Ana Popadić ana_popadic@yahoo.com ili doc dr sci. med. Dušica Stamenkovic dusicastamenkovic@yahoo.com.  Ukoliko se isti koriste u svrhe izrade studije neophodno je obratiti se prethodno autoru za  dozvolu primene istih i uputstvo citiranja izvora.