Pismo članovima UAIS – Doc. dr Vojislava Nešković, predsednik UAIS

Dešavanja

Poštovane i drage kolege anesteziolozi,

Na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu je 20.02.2015 god. održana izborna skupština našeg Udruženja anesteziologa i intenzivista Srbije (UAIS), sazvana od strane prethodnog Predsednika, Pukovnika.prof.dr Predraga Romića.

Ovo je bila redovna Izborna skupština, koja se održava svake četvrte godine, po isteku mandata prethodno izabranog Predsedništva i Predsednika udruženja.

Rezultat ovih izbora jeste novoizabrano Predsedništvo koje broji 11 članova u sledećem sastavu:

1) Doc.dr Vojislava Nešković (Predsednik)

2) Doc.dr Nebojša Lađević (Potpredsednik)

3) Prof.dr Radmilo Janković

4) Doc.dr Milić Veljović

5) Doc.dr Dušica Stamenković

6) Prof.dr Nada Popović

7) Prof.dr Dušica Simić

8) dr Miodrag Milenović

9) Prof.dr Jasna Jevđić

10) Prof.dr Ljiljana Gvozdenović

11) Ass.dr Gordana Jovanović

Pored ovih redovnih članova, pukovnik. prof. dr Predrag Romić je, kao prethodni predsednik, kooptiran kao dvanaesti član, dok je prof.dr Dragan Vučović izabran za počasnog člana Predsedništva.

Kao novi Predsednik UAIS, na samom početku svog mandata, želim da Vas obavestim o prvim koracima i planovima novo-izabranog Predsedništva.

Poslednjih godina, iako relativno malo udruženje koje predstavlja oko 1000 anesteziologa iz Srbije, koliko nas ukupno ima, UAIS je postao prilično vidljiv u svojim aktivnostima u zemlji a i u Evropi. Naši članovi su postali prepoznatljivi predstavnici u nekoliko komiteta u Evropskom udruženju anesteziologa (ESA). U  isto vreme, UAIS je pokrovitelj gotovo svih stručnih sastanaka koji se održavaju u našoj zemlji. Najveći skupovi, kao što su Kongres (poslednji održan u oktobru prošle godine)  i Anglo – srpski dani, predstavljaju najveće aktivnosti našeg udruženja. Uključili smo se i u najznačajnije edukativne aktivnosti ESA, kao što su OLA (On line assessment) i prvi, pismeni deo Evropskog ispita iz anestezije i intenzivne terapije (EDAIC), koji se sada održavaju i u našoj zemlji.

Smatram da je potrebno osavremeniti organizaciju UAIS što će omogućiti transformaciju u moderno evropsko udruzenje, koje u potpunosti štiti interese članstva i obezbedjuje razvoj naše profesije. Shodno tome, prva važna aktivnost koju će Predsedništvo preduzeti, biće promena statuta udruženja. Formirana je komisija od tri člana, u sastavu: prof.dr Radmilo Janković, doc.dr Nebojša Lađević , i doc. dr Vojislava Nešković, čiji je zadatak da napravi predlog novog statuta i organizacije udruženja.

Pored osavremenjivanja, naš cilj jeste da članovi UAIS, a to su zapravo svi anesteziolozi  (uključujući i lekare na specijalizaciji) koji žive i rade u Srbiji, počnu da aktivno učestvuju u životu i aktivnostima udruženja i da ga dožive kao pravog predstavnika svoje struke na ovim prostorima.

Trudićemo se da Vas o svim predlozima, promenama i rešenjima blagovremeno obavestimo, objavljivanjem svih releventnih informacija na našem sajtu (http://www.uais.rs), zbog čega Vas sve ohrabrujem da ga pratite i aktivno koristite.

Ukoliko imate sopstvene predloge, želje ili ideje kako da se unaprede organizacija ili aktivnosti UAIS, molimVas da ih pošaljete meni (vojkan43@gmail.com) ili na zvanične adrese udruženja (saaioffice@gmail.com, info@uais.rs).  Sve Vaše predloge ćemo pažljivo razmotriti I pokušati da ih podržimo, odnosno ugradimo u novi statut udruženja.

Sa iskrenom željom da će UAIS u narednom periodu nastaviti da se razvija na zadovoljstvo članstva, nadam se da će novo Predsedništvo opravdati ukazano poverenje.

S poštovanjem,

Doc. dr Vojislava Nešković

Predsednik UAIS