Još jedan održan Evropski ispit iz anestezije i intenzivne terapije (EDAIC part I) u Srbiji

Dešavanja

Na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, 16. septrembra 2017. godine, u Srbiji je četvrti  put zaredom održan pismeni deo Evropskog ispita za anesteziju i intenzivnu terapiju, EDAIC part I. Ispit je polagalo četiri kandidata: tri iz Srbije i jedan iz Republike Srpske, istovremeno sa oko 3000 prijavljenih kandidata u svetu. Ove godine EDAIC part I je odrzan u Indiji, Jerevanu, Urugvaju. Postoji sve veće interesovanje za održavanjem ovog ispita u zemljama širom sveta, tako da je EDAIC prerastao granice Evrope.

Domaćin i organizator ispita na Vojnomedicinskoj akademiji, koja je trenutno jedini centar u našoj zemlji i regionu gde je moguće polagati EDAIC part I, je i ove godine bila doc.dr Vojislava Nešković.

Udruženje anesteziologa i intenzivista Srbije, pored toga što uspeva da održi mogućnost da se ispit polaže u našoj zemlji, zalaže se za promociju visokih standarda u obrazovanju anesteziologa, koja se ogleda i u samoj Evropskoj diplomi iz anestezije i intenzivne treapije.

Ovim povodom, pozivamo sve naše anesteziologe, posebno one koji i dalje žive i rade u Srbiji, koji su položili EDAIC (bilo koji deo) da nam se jave (saaioffice@gmail.com), kako bismo mogli da dobijemo uvid koliko naših lekara  je ostvarilo ovaj uspeh. Uz saglasnost, spisak diplomaca bi bio javan i izložen na sajtu našeg Udruženja.