Obavestenje o smrti dr Geraldine O Sallivan

Dešavanja

Sa iskrenim žaljenjem Udruženje anesteziologa i intenzivista Srbije obaveštava svoje članove da je 1.12. 2013. Godine preminula dr Geraldine O Sallivan.

Dr Geraldine O Sallivan je bila jedan od istaknutih članova Evropskog udruženja anesteziologa (ESA)  gde je vredno radila poslednjih godina na različitim dužnostima. Pored toga, bila je istaknuti član Udruženja anesteziologa za opstetriciju. Od 2011. godine bila je na dužnosti predsednika Komiteta nacionalnih udruženja (National Anaesthesiology Societies Committee–NASC), gde je pružala veoma jaku podršku nacionalnim udruženjima anesteziologa, uključujući i naš UAIS.  U našoj sredini ostaće zapamćena kao učesnik nekih od značajnih skupova, kao što su Simpozijum anestezije i intenzivne terapije u Nišu I Anglosrpski dani u Beogradu. Osim stručnog doprinosa, njena podrška našem udruženju i edukaciji u Srbiji bila je neprocenjiva,

Sećamo se Dr Geraldine O Saliven kao posvećene, otvorene osobe, pune entuzijazma i pozitivne energije.Iskreno žalimo za izgubljenim, ne samo dobrim anesteziologom i istaknutim predstavnikom naše profesije, već i  dobrim prijateljem srpskih anesteziologa i UAIS.